zmrzlina není jen obyčejná kopečková či točená. Pokud s ní doplníte pohár či čerstvou palačinku, jistě neuděláte chybu.
Například na přípravu elegantního zmrzlinového poháru Florencie je potřeba – vanilková, čokoládová zmrzlina a dolce latte (jde o mléčný karamel s banány politý čokoládou a bohatě zdobený šlehačkou). Jak na čokoládovou polevu. Je to velmi jednoduché. Potřebujete 150 g hořké čokolády, 50 g cukru, 3 lžíce silné instantní kávy, 1 lžička mleté skořice, 5 lžic smetany ke šlehání, 3 lžíce kávového likéru. Cukr, kávu a skořici rozehřejeme, v horké směsi rozpustíme čokoládu, vmícháme smetanu a likér. A poleva je hotová. Teď již jen stačí polít zmrzlinovou směs polevou a výtečný pohár je na světě.

Zmrzlinový pohár Florencie

Zmrzlina najde své uplatnění při spoustě receptů. Vyzkoušejte ji například při výrobě zmrzlinového poháru Florencie.

Sezóna zmrzliny
4 (80%)1